Сегодня:
Последние записи
У тимчасово окупованому Маріуполі станом на ранок 10 січня знеструмлено 11 трансформаторних підстанцій у Лівобережному районі.Про це під час ранкової наради заявив гауляйтер Олег Моргун.За його сло...
Російські терористи подовжують обстрілювати громади Миколаївської області.Як повідомляє прес-служба Миколаївської ОВА,  учора, 9 січня, о 15:19 ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по нас...
У Кам’янці-Подільському оштрафували чоловіка, син якого зривав уроки в школі. Батька школяра вже не вперше судять за подібне порушення, однак, лише цього разу суд призначив йому штраф за неналежне ...
Російські військові в останні два тижні дещо змінили особливості застосування зброї для атак по Сумщині. Для обстрілів прикордоння вони почали частіше використовувати «шахеди», також здійснюють і к...
Баннер

Куди поїхати зі Львова: розповідаємо про місто з озером та своєю "Пиріжковою", - ФОТО

2021-07-20 15:28:47
Источник: https://www.032.ua/

Куди поїхати зі Львова: розповідаємо про місто з озером та своєю

У рамках редакційного спецпроєкту "Подорожуй із 032" розповідаємо про ідею для відпочинку на вихідних, куди можна поїхати зі Львова.  

Західна Україна славиться низкою локацій для відпочинку на будь-який смак. Тут багато затишних міст зі своєю історією, які популярні серед туристів. Одне з них - Івано-Франківськ, якому понад 350 років. Часто можна почути, що його називають "маленьким Львовом". За свою історію місто мало декілька назв - Станіслав, Станиславів, а із 1962 році з'явилася назва на честь Івана Франка. Наразі там мешкає понад 200 тис. жителів. 

Зі Львова до Івано-Франківська доїхати можна потягом, автобусом та автівкою, ця дорога займе близько двох годин. Кореспондентка 032.ua побувала у "Франику" (так неформально називають місто мешканці) та пропонує дізнатися про одні з найпопулярніших місць та їхню історію. 

Ратуша та оглядовий майданчик

Традиційно одна з ключових локацій, яка приваблює увагу туриста - центр міста. На вулиці Галицькій в Івано-Франківську височить Ратуша, що вважається однією із символів міста. 

Сучасна Ратуша за рахунком є четвертою центральною будівлею міста, три інших - зруйнувалися. Її збудували у 1935 році, загальна висота становить 49,5  м. Споруда являє собою хрест, з перетину якого здіймається вежа. Відомо, що це єдина будівля громадського призначення в Україні з позолоченим верхом. 

Ратуша в Івано-Франківську, Фото: 032.uaРатуша в Івано-Франківську, Фото: 032.ua

Є можливість піднятися на оглядовий майданчик Рашуті - одна з головних туристичних атракцій. Щоб насолодитися панорамою міста, потрібно буде подолати гвинтові сходи, які досить вузькі. Вхід коштує 20 грн із одієї людини. 

Працює цей оглядовий майданчик з вівторка по неділю із 10:00 до 20:00 (останній підйом о 19:30). 

Панорама міста, Фото: 032.ua Панорама міста, Фото: 032.ua

Після досить виснажливої прогулянки у спеку є можливість освіжитися, адже біля Ратуші встановлений вуличний розпилювач води. Загалом у центральній частині міста це не один розпилювач, їх можна побачити декілька. 

Івано-Франківськ, Фото: 032.uaІвано-Франківськ, Фото: 032.ua

Своя "Пиріжкова" в Івано-Франківську 

Легендарна "Пиріжкова" є не лише у Львові. У центральній частині Івано-Франківська також розташований аналогічний культовий заклад, який функціонує понад 60 років. Там пропонують безліч видів булочок, пиріжків, а також відомою серед жителів є кава зі згущеним молоком - це для багатьох смак дитинства. 

Кафе "Пиріжкова", Фото: 032.uaКафе "Пиріжкова", Фото: 032.ua

Парк культури та відпочинку 

Парк культури та відпочинку імені Т. Г. Шевченка в Івано-Франківську розташований між вулицями Гетьмана Мазепи та Чорновола. Ця локація досить доглянула, тому відвідувачі можуть насолодитися природою, а також побачити цікаву клумбу зі скульптурами "зелених" слонів. Із мінусів - досить мало смітників. 

Міський парк в Івано-Франківську, Фото: 032.ua Міський парк в Івано-Франківську, Фото: 032.ua

У парку розташоване озеро з лебедями, навколо якого є лавки, тому відвідувачі мають чудову нагоду відпочити. Ця локація доглянута, на вихідних тут проводить час досить багато людей. Є можливість орендувати електросамокат, купити морозиво та прохолодні напої. 

Парк культури в Івано-Франківську, Фото: 032.ua Парк культури в Івано-Франківську, Фото: 032.ua Парк культури в Івано-Франківську, Фото: 032.ua

Міське озеро та "Острів Закоханих"

Одна із родзинок Івано-Франківська - міське озеро, яке популярне для відпочинку серед жителів та туристів. Побутує ще одна назва цієї водойми - Станіславське море. Це найбільше штучне озеро міста. Розташоване неподалік від Парку імені Тараса Шевченка.

Став споруджений понад 60 років тому. Навколо облаштована територія, де можна спокійно прогулятися, проїхатися на велосипеді (є велодоріжка), покататися на катамарані чи човні, влаштувати пікнік, а також можна було помітити, що тут і ловлять рибу. Купатися в озері заборонено, натомість є варіант - позасмагати. 

Міське озеро, Фото: 032.ua Міське озеро, Фото: 032.ua

У південно-західній частині озера є "Острів Закоханих", до якого веде пішохідний місток. Це один із найромантичніших та найтихіших куточків міста. Можна насолодитися атмосферою та відпочити біля водойми, навіть є лавки для закоханих. 

Острів Закоханих, Фото: 032.ua Острів Закоханих, Фото: 032.ua

Що варто знати туристам 

Івано-Франкіськ - досить повільне та спокійне місце, де можна побачити низку цікавих локацій. Щоб побачити визначні місця, достатньо буде провести там вікенд, адже більшість із них розташовані поруч, все можна обійти пішки.  

Один із культових закладів міста - ресторан "Десятка". Там подають великі порції їжі, а люди, які бували у львівських кафе, будуть приємно вражені цінами. У вихідний день там було досить людно. Окрім цього закладу харчування, налічується ще безліч, тому є можливість обрати на свій смак. 

Нагадаємо, раніше кореспондентка 032.ua розповідала про одну із найромантичніших локацій в Україні - тунель кохання в Івано-Франківську у місцевості Клевань на Рівненщині. 

Читайте також: Відпочинок біля Львова: локації з басейнами, екосадиба з козами, лісовий будиночок на озері, - ФОТО


Суспільство
З початку повномасштабного вторгення росії пошкоджено або знищено 872 об’єкти культурної спадщини. З них пам’яток національного значення – 120, місцевого значення – 682, щойно виявлених – 70.Про це...
Суспільство
В Україні запустили національну програму з популяризації англійської Future Perfect. Реалізують її декілька міністерств – освіти, цифрової трансформації, культури та інформаційної політики. Спільно...
Суспільство
Від 9 січня 2024 року, і до 9 березня 2024 року проходить повторне громадське обговорення щодо перейменування вулиць та площ в Ужгороді.Про це інформує управління містобудування та архітектури Ужго...
Кримінал
За апеляційною скаргою Сумської обласної прокуратури рішенням Сумського апеляційного суду 8 січня 2024 року скасовано вирок суду першої інстанції, 36-річного чоловіка визнано винним в умисному вбив...